WhatsApp Beperkt Berichten Delen Na Moorden In India

WhatsAppHet is binnenkort niet meer mogelijk om WhatsApp-berichten door te sturen naar meer dan 20 personen. WhatsApp heeft deze beperking ingesteld na talloze lynchpartijen in India.

In de afgelopen maanden werden in India zeker 20 moorden gepleegd op basis van geruchten die werden verspreid via WhatsApp. Vaak werden namen gedeeld van mensen die kinderen zouden hebben ontvoerd. Burgers namen vervolgens het recht in eigen handen, terwijl veel van deze geruchten achteraf niet juist bleken te zijn. Om dergelijke praktijken te beperken heeft WhatsApp maatregelen genomen.

Om meer moorden en misdrijven te voorkomen heeft WhatsApp wereldwijd beperkingen doorgevoerd. Zo is het niet langer mogelijk om een bericht met meer dan 20 mensen te delen. In India is het limiet zelfs ingesteld op maximaal 5 contactpersonen. Voorheen was het nog mogelijk om berichten met meer dan 250 mensen te delen.

Ook heeft WhatsApp de ‘Quick Forward’-functie uit de app gehaald. Deze knop verscheen voorheen naast foto’s, video’s en linkjes, zodat deze eenvoudig gedeeld konden worden. Een woordvoerder van WhatsApp heeft de onderstaande reactie gegeven.

We zijn geschokt door het geweld in India en daarom voeren we een aantal productwijzigingen door. We willen de problematiek van haatberichten aanpakken. Een uitdaging die een gezamenlijke actie vereist van de gemeenschap, van de regering en van de technologiebedrijven.

via [standaard]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *