WhatsApp Bevestigt Dat De App Binnenkort Advertenties Krijgt

WhatsAppEen topman van WhatsApp heeft bekendgemaakt dat de dienst binnenkort advertenties zal weergeven. De advertenties zullen worden getoond in WhatsApp Status.

WhatsApp-topman Chris Daniels heeft tijdens een interview met TelecomTalk gezegd: “We gaan advertenties stoppen in WhatsApp Status“. “Deze advertenties worden ons primaire verdienmodel, en bieden een belangrijke manier voor bedrijven om in contact te komen met onze gebruikers.” Een exacte datum heeft de topman niet gegeven.

In WhatsApp Status kunnen gebruikers met al hun contacten berichten delen die slechts voor 24 uur zichtbaar zijn. Vermoedelijke krijgen gebruikers om de paar verhalen een advertentie te zien. Bij normale WhatsApp-gesprekken zullen dus geen advertenties worden getoond.

Naar verwachting zullen de advertenties begin 2019 worden toegevoegd op iOS. Op Android komen de advertenties pas later. Hoeveel mensen precies gebruikmaken van WhatsApp Status is onduidelijk, maar dit aantal ligt een stuk lager dan het totale aantal WhatsApp-gebruikers. Hierdoor heeft het besluit om advertenties te tonen voorlopig nog niet een al te grote negatieve impact voor WhatsApp-gebruikers.

via [androidplanet]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *