Google Assistent Nu Beschikbaar In Het Nederlands

Google-AssistantGoogle begint vandaag met de uitrol van de Nederlandse taalondersteuning voor de Google Assistant. De Nederlandse ondersteuning zal eerst alleen op smartphones en tablets binnenkomen. Pas later dit jaar zal de slimme speaker Google Home de Nederlandse taal ondersteunen.

Onlangs schreven wij dat de lancering van de Nederlandse Google Assistent zeer binnenkort zou plaatsvinden. Vandaag is het dan zover. Google Assistent is de slimme spraakbesturing op Android-toestellen en andere slimme apparaten van Google. Gebruikers kunnen aan de assistent vragen stellen, wekkers inplannen, herinneringen opslaan, route-informatie opvragen en nog veel meer.

Google geeft aan dat niet alleen de Nederlandse taal is toegevoegd, maar dat de Assistant ook is aangepast aan de Nederlandse cultuur om de context van bepaalde verzoeken beter te snappen. Zo snapt de Google Assistent bijvoorbeeld wat gebruikers bedoelen met ‘appie’, oftewel Albert Heijn en ‘appje’, een WhatsApp-bericht.

Op dit moment is slechts één vrouwelijke Nederlandse stem beschikbaar, maar Google werkt aan meer stemmen, waaronder een mannelijke. Het is de bedoeling dat de assistent menselijk en Nederlands overkomt.

Verschillende Nederlandse bedrijven hebben al bekendgemaakt dat ze het ‘Actions on Google’-ontwikkelaarsplatform ondersteunen. Zo kun je aan PostNL bijvoorbeeld vragen wanneer een pakketje binnenkomt of NOS opstarten om het nieuws te horen.

Nog niet alle functies die de VS-variant heeft zijn beschikbaar in het Nederlands. Zo is het bijvoorbeeld nog niet mogelijk om via Home Control smarthomeapparatuur aan te sturen. Deze functie zal net als Google Home-ondersteuning later dit jaar worden uitgebracht.

De uitrol van de Nederlandse Google Assistent zal ongeveer een week in beslag nemen en komt als eerste binnen op Android-toestellen.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.