Beurswaarde Facebook Met $120 Miljard Gedaald

FacebookSlechts nieuws voor mensen die aandelen hebben bij Facebook. Het aandeel van Facebook is gisteren op Wall Street namelijk bijna 20% lager geopend. De beurswaarde van Facebook is hierdoor in één keer met $120 miljard gedaald.

De reden voor de enorme daling heeft te maken met een bericht van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg en financiële topman David Wehner. Ze gaven namelijk aan dat de omzetverwachting en de marges op de advertenties de komende jaren zal teruglopen. De operationele marge zou slinken tot 35%.

We verwachten in het derde als vierde kwartaal dat de omzetgroei afneemt, met hoge enkelcijferige percentages, ten opzichte van eerdere kwartalen.

De daling is op zich best opmerkelijk aangezien Facebook nog steeds groeit en ondertussen 2,5 miljard maandelijks actieve gebruikers telt. Dagelijks zijn volgens Zuckerberg 11% meer mensen actief dan vorig jaar. Analisten zijn echter niet tevreden met deze groei. Ook het privacyschandaal rondom data-afnemer Cambridge Analytica heeft Facebook duidelijk geraakt.

via [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.