Facebook Cambridge Analytica-lek Trof 90.000 Nederlanders En 61.000 Belgen

FacebookVorige maand kondigde Facebook aan dat gegevens van 50 miljoen gebruikers zijn misbruikt door het politieke reclamebedrijf Cambridge Analytica. Na een verder onderzoek weten we nu ook hoeveel gegevens van Nederlandse en Belgische gebruikers in handen zijn gekomen van dit bedrijf.

Facebook heeft tegenover de NOS aangegeven dat het niet om 50 miljoen gebruikersgegevens gaat, zoals eerder werd gemeld, maar om 87 miljoen gegevens. Volgens Facebook zijn deze gegevens op een foute wijze bemachtigd en gebruikt. Zo heeft Cambridge Analytica maar liefst 70 miljoen Amerikaanse gebruikersgegevens gebruikt om met politieke advertenties invloed uit te oefenen op de presidentsverkiezingen.

Er zijn ook mensen getroffen in Europa, waarvan 90 duizend in Nederland en 61 duizend in België. Facebook geeft aan de het hier om minimale getallen gaat. Het kan dus zijn dat er nog meer gegevens zijn misbruikt. Het bedrijf zal komende maandag een hulpmiddel online zetten waarmee gebruikers kunnen controleren of ze zijn getroffen. Ook krijgen getroffen gebruikers een waarschuwing bovenaan in de tijdlijn te zien.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.