Omzet Samsung Daalt Met 4 Procent

Samsung-Galaxy-S9De omzet van de Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung is het afgelopen kwartaal met 4 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Deze daling heeft te maken met de tegenvallende verkoop van de Samsung Galaxy S9.

Kwartaal op kwartaal brak Samsung zijn eigen recordwinst, maar afgelopen kwartaal is dit niet gelukt. In april, mei en juni zag Samsung een daling van 4 procent in vergelijking met een jaar geleden. Het gaat echter nog steeds erg goed met Samsung. Zo noteerde het bedrijf een winst van 11 miljard euro en een omzet van 45 miljard euro.

In een bericht geeft Samsung aan dat de verkopen van de Samsung Galaxy S9 en de S9 Plus trager gingen dan verwacht. Samsung is overigens niet het enige merk dat hier last van heeft. De markt voor de smartphones lijkt te stagneren, waardoor de verkopen over het algemeen dalen.

Samsung Display zag de vraag naar oled- en lcd-schermen dalen, waardoor ook hier minder omzet werd gedraaid dan verwacht. Op de televisiemarkt doet Samsung het overigens erg goed.

De media spreekt regelmatig over de Galaxy S9, maar meestal spreken de berichten over weinig innovatie. Zo is de Galaxy S9, met name qua design, eigenlijk maar een kleine upgrade ten opzichte van de Galaxy S8. Naar verwachting zal de aankomende Galaxy S10 wel flink worden aangepast.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.