Huawei P20- en Mate 10 In 2018 Al 19 Miljoen Keer Verkocht

Huawei-P20-Pro-zwartDe Chinese fabrikant Huawei heeft bekendgemaakt dat Huawei in de afgelopen zes maanden 95 miljoen smartphones heeft verkocht. 19 miljoen exemplaren kwamen uit de P20- en Mate 10-series.

Huawei verkoopt steeds meer vlaggenschip-toestellen. In heel 2017 verkocht Huawei 20 miljoen toestellen uit de P10- en Mate 9-series, de toenmalige vlaggenschip-series. In zes maanden tijd heeft Huawei met de P20- en Mate 10-series dus bijna net zoveel toestellen verkocht als in heel 2017.

De prijzen van de toestellen in de P20- en Mate 10-serie lopen erg uiteen. Zo kost de krachtige Huawei P20 Pro 739 euro, terwijl je de P20 Lite al kunt kopen voor slechts 258 euro. De Mate 10 Pro kost 518 euro, terwijl de Mate 10 Lite slechts 219 euro kost. Het is onduidelijk hoeveel toestellen van de Lite en van de Pro-versies zijn verkocht. Huawei heeft alleen het totaal aantal verkochte exemplaren bekendgemaakt.

Voor het weekend schreven we al dat Huawei Apple heeft ingehaald als het gaat om verkoopaantallen van smartphones. Huawei staat nu op de tweede plek qua marktaandeel. Samsung staat nog steeds op de eerste plek en Apple staat op de derde plek. Huawei verwacht dit jaar 200 miljoen smartphones te leveren.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

1 Reactie

  1. Adam schreef:

    Huawei telefoons zijn snel, betrouwbaar en goedkoper dan Apple en Samsung. Ze zijn nu al de 3de fabrikant van telefoons te wereld, maar zou het mij niet verbazen als zij #1 worden binnen een paar jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.