Skype Heeft End-to-end Encryptie Gekregen

skypeMicrosoft beloofde begin dit jaar end-to-end encryptie uit te brengen voor de bel-dienst Skype. Nu is deze functie beschikbaar gemaakt voor gebruikers met de nieuwste versie van Skype.

In januari kwam Microsoft al met een encryptie die zou werken voor audiogesprekken, tekstberichten en het verzenden van afbeeldingen, audio en videobestanden. Microsoft maakt voor de beveiliging gebruik van het Signal Protocol van Open Whisper Systems.

De Private Conversation-functie is nu op elke versie van Skype beschikbaar. Hiermee kun je een privégesprek voeren waarbij alle communicatie wordt versleuteld, totdat het gesprek wordt afgerond. Voorheen maakte Skype al gebruik van de 256-bit AES-encryptie, maar deze is minder veilig dan de end-to-end encryptie, waarbij zelfs de berichten die op servers worden opgeslagen niet gelezen kunnen worden. Alleen de verzender en de ontvanger kunnen de versleutelde berichten openen.

Naast de end-to-end encryptie werkt Microsoft ook aan de SMS Connect-feature. Met deze feature is het mogelijk om SMS-berichten te verzenden en te ontvangen via de Skype-app op de computer of MacBook. Ook krijgt de Android-versie van Skype een opnamefunctie.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.