Google Nexus Q mediaspeler

Eerder dit jaar schreven we al over het mysterieuze project Android@Home, waar Google op dat moment mee bezig was. Wat we toen nog niet wisten is dat het project sneller werkelijkheid zou worden dan verwacht, Google heeft namelijk tijdens Google I/O de Nexus Q gepresenteerd. De Nexus Q is een apparaatje dat als centraal media-punt in je huis functioneert, op deze manier heb je dus altijd toegang tot al je media in de cloud.

Het werkt als volgt, de Nexus Q bedien je met je smartphone of tablet terwijl de content zelf rechtstreeks uit de cloud komt. De Nexus Q werkt perfect samen met de diensten van Google Play, zoals Play Music en Play Movies. Dat deze diensten nog niet beschikbaar zijn in Nederland mag de pret echt niet drukken want wanneer het apparaat in Nederland beschikbaar is dan zullen ook deze diensten gewoon werken, zoveel vertrouwen heb ik wel in Google.

Samenwerken is de sleutel
De Nexus Q maakt het ook mogelijk dat je samen met vrienden afspeellijsten bewerkt en beluisterd, oftewel jullie hebben allemaal een Android-toestel en verbinden allemaal met de Nexus Q om tegelijkertijd muziek te luisteren, natuurlijk hoef je niet allemaal tegelijk naar hetzelfde nummer te luisteren. Je voegt met het grootste gemak nieuwe nummers toe en je kan ook video’s direct op je TV bekijken.

Mike & Maaike
Leuk weetje, de Nexus Q is mede ontworpen door de Nederlander Maaike Evers van ontwerpbureau ‘Mike & Maaike‘. Mike & Maaike is recentelijk door Google overgenomen en hebben al eerder samengewerkt aan de T-Mobile G1.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.