Ouders Kunnen Via Google Assistent Smartphone Kind Uitschakelen Tijdens Eten

Google-Family-LinkGoogle heeft de toezichtsapp voor ouders Family Link uitgebreid, waardoor de app nu niet alleen voor kinderen maar ook voor tieners te gebruiken is. Daarnaast heeft Google ondersteuning voor Google Assistent toegevoegd.

Ouders kunnen met Family Link beperkingen opleggen aan het Android-toestel van hun kinderen. Denk hierbij aan het instellen van tijdslimieten of beperkingen van apps. Voorheen kon dit alleen op toestellen van kinderen tot 13 jaar, maar voortaan kan het ook bij tieners.

Toch is er wel een verschil. Tieners moeten hun ouders eerste wel zelf toestemming geven voor het gebruik van Family Link. Ook kan de tiener zich terugtrekken uit Family Link. Als ze dit echter zonder toestemming van de ouders doen zal het toestel van de tiener 24 uur op slot gaan.

Er zit geen leeftijdslimiet meer aan Family Link, waardoor het ook mogelijk is om senioren in de gaten te houden. Uiteraard moeten de senioren net als de tieners hier ook eerst toestemming voor geven.

Als laatste is Family Link nu te gebruiken met Google Assistent. Hierdoor kunnen ouders de assistent bijvoorbeeld vragen om de smartphone van hun kind op slot te doen tijdens het eten. Het is nog onduidelijk of er ook ondersteuning is voor de Nederlandse versie van de Google Assistent.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.