Het Verschil Tussen Refurbished en Tweedehands

Refurbished-smartphonesEen nieuwe smartphone kopen kan duur zijn. Veel mensen kijken daarom naar tweedehands of refurbished toestellen. Dit kan bijvoorbeeld via diensten als marktplaats, maar ook gewoon bij webwinkels of fysieke winkels. In dit artikel gaan we hier iets dieper op in.

Op steeds meer plekken zijn tweedehands smartphones te koopt. Ondanks dat het om tweedehands toestellen gaat zien we er vaak nog als bijna nieuw uitzien. In veel gevallen gaat het om toestellen die zijn teruggebracht voor korting op een nieuw toestel. Na het schoonmaken van het toestel kan de smartphone weer gewoon in de verkoop, met de hoop dat de verkoper nog een klein beetje winst kan maken. Dit is een win-win situatie voor de winkel en de klanten die minder geld te besteden hebben voor een vlaggenschip-toestel. Bij telefoondiscounter kun je al een tweedehands iPhone kopen vanaf 150 euro.

In sommige gevallen kan een toestel een gebroken onderdeel bevatten, zoals bijvoorbeeld een gebarsten scherm of interne hardware die niet helemaal naar behoren werkt. In zo’n geval brengt de klant het toestel terug naar de winkel en krijgt hij of zij vaak een nieuw exemplaar mee naar huis, afhankelijk van de garantie en de situatie. Nu zit de winkel natuurlijk wel met een smartphone die niet verkoopbaar is. Om dit op te lossen worden de gebroken onderdelen vervangen met werkende onderdelen, waarna de smartphone weer naar behoren werkt en opnieuw in de verkoop kan. Zo’n toestellen noemen we ‘refurbished‘. Refurbished toestellen zijn vaak wel duurder dan tweedehands toestellen, omdat de smartphone vaak nog vrij nieuw is en de gebroken onderdelen met nieuwe onderdelen worden vervangen. Toch kun je vaak nog een leuk centje besparen met de aanschaf van een Refurbished toestel. Bekijk hier de Refurbished iPhones van Telefoondiscounter.nl.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.