Xiaomi Mag Geen Smartphones Meer Verkopen In India

XiaomiDe Chinese fabrikant Xiaomi is sinds juli actief in India, maar heeft nu een verbod gekregen voor het verkopen van toestellen in India. De reden hiervoor zou te maken hebben met het schenden van patenten van Ericsson.

De Hoge Raad van India heeft besloten dat de Chinese smartphone fabrikant Xiaomi geen smartphones meer mag verkopen in India. Xiaomi mag ook niet meer adverteren in India, geen toestellen meer fabriceren in India en geen toestellen importeren die “Standard, Essential Patents” schenden.

Xiaomi heeft tegenover de Times of India laten weten dat het bedrijf nog geen officieel bericht heeft ontvangen. De advocaten van Xiaomi zijn druk bezig met het onderzoeken van de krantenberichten in India om te zien wat er gaande is. Dit omdat de Chinese fabrikant nog geen officieel bericht heeft ontvangen van de Indiase overheid.

Andere fabrikanten zoals Micromax moeten in India 1 procent omzet van alle verkochte toestellen afstaan aan Ericsson, omdat ook deze fabrikanten patenten van Ericsson schenden. Aangezien Xiaomi nog niet officieel contact heeft gehad met de Hoge Raad van India, is het goed mogelijk dat Xiaomi een soort gelijke deal kan sluiten.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.