Sony Patent Toont Tweezijdig Transparant Scherm Voor Smartphones

sony-smartphone-transparant-schermSony heeft een nieuwe patent aangevraagd voor een smartphone met een tweezijdig, transparant scherm. Het patent, dat is gevonden door LetsGoDigital, toont verschillende implementaties van zo’n scherm.

Het patent toont onder andere een smartphone met een display met tweezijdige pixels die aan beide kanten licht geven. Hierdoor kan het scherm aan beide kanten verschillende dingen laten zien. Een andere versie toont twee transparante schermen met eigen pixels die naar elkaar toe gericht zijn. In het derde voorbeeld zien we een display met vier schermlagen met eigen pixels. Hierdoor is het display te gebruiken in een vouwbaar toestel, omdat het display in een uitgevouwen stand ook nog twee schermen heeft om de transparante functie beide kanten op mogelijk te maken.

Sony Ericsson heeft eerder al eens een toestel met een transparant scherm geïntroduceerd, onder de naam Xperia Pureness. De voorbeelden in het patent lijken voorlopig echter nog niet haalbaar. De Xperia Pureness heeft namelijk maar een klein scherm, terwijl het bovenstaande patent toestellen toont met een groot scherm. Hierdoor blijft er te weinig ruimte over voor andere hardware, zoals bijvoorbeeld de accu. Verwacht daarom voorlopig nog geen toestel die lijkt op de voorbeelden in het patent.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *