Hoe effectief is een screenprotector?

Samsung-Galaxy-Note-9-screenprotectorEen screenprotector is één van de meest gebruikte accessoires voor smartphones en tablets, omdat je met een screen protector je scherm krasvrij kunt houden. Veel mensen vragen zich echter af hoe efficient een screenprotector eigenlijk is. In dit artikel gaan we hier wat verder op in.

Smartphoneschermen worden steeds sterker en krassen ontstaan steeds moeilijker, maar na verloop van tijd zul je toch steeds meer kleine krasjes ontdekken. Daarom is een screenprotector vrijwel de eerste accessoire die smartphonegeruikers aanschaffen. In sommige gevallen zit deze zelfs al in de verpakking van een nieuwe smartphone. Toch is ook een screenprotector geen garantie voor een krasvrij of helder scherm. Deze beschermlaagjes zijn namelijk in allerlei prijsklassen verkrijgbaar en de kwaliteit hiervan verschilt enorm.

Plastic screenprotectors
De reguliere screenprotector zijn gemaakt van plastic. Het voordeel hiervan is dat ze erg flexibel zijn en niet al te veel kosten. De beschermlaag is echter vrij zacht, waardoor al snel krasjes op de screenprotector ontstaan en het scherm na verloop van tijd wat minder helder lijkt. Daarnaast zal een plastic screenprotector geen bescherming bieden wanneer je je toestel op de grond laat vallen.

Glazen screenprotectors
Er is echter een alternatief, namelijk glazen screenprotectors. Deze screenprotectors zijn wat dikker, maar bieden veel meer bescherming en zijn een stuk helderder. Ook zijn glazen screenprotectors een stuk makkelijker aan te brengen en ontstaan er geen luchtbelletjes tussen het scherm en de screenprotector. Als laatste beschermt een glazen screenprotector het scherm beter tegen een val. Hou er wel rekening mee dat glazen screenprotectors een stuk meer kosten dan plastic screenprotectors en dat er in de screenprotector zelf een barst kan ontstaan wanneer je je toestel laat vallen. Hiervoor krijg je wel een screenprotector die helderder is en beter bestand is tegen krassen en stoten.

Voor een goeie screenprotector betaal je ongeveer 10 euro, maar dit is een stuk goedkoper dan het laten repareren van een gebruiken smartphonescherm. De website GSMpunt heeft een groot assortiment aan screenprotectors.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

2 Reacties

  1. Rob schreef:

    Ik vind het niet duidelijk naar voren komen hoe effectief een screenprotector is terwijl dat de titel is…

  2. Joost schreef:

    Je hebt tegenwoordig ook vloeibare screenprotectors die je niet ziet zitten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.