Rusland Gaat Facebook en Twitter Mogelijk Blokkeren

Facebook-TwitterPersagentschap Interfax heeft laten weten dat Rusland overweegt om Facebook en Twitter te blokkeren. Rusland dreigt hiermee, omdat het land wil dat de social media diensten gegevens van Russische gebruikers opslaan in Rusland, iets dat de websites momenteel nog niet doen.

De Russische telecomwaakhond Roskomnadzor wil dat websites zoals Facebook en Twitter gegevens van Russische gebruikers op Russische servers opslaan. Beide diensten krijgen een maand de tijd om informatie te geven over hoe ze de gegevens van Russische gebruikers opslaan, anders wordt er actie ondernomen.

“We hebben aan de bedrijven achter de sociale media Twitter en Facebook gevraagd waar de gegevens in Rusland opgeslagen worden, en zij hebben formeel geantwoord. Uit dat antwoord blijkt niet dat ze de wet nu of in de toekomst zullen respecteren.” Aldus Alexander Zharov, het hoofd van Roskomnadzor.

LinkedIn is een goed voorbeeld van wat er kan gebeuren als de diensten niet aan de eisen van Rusland voldoen. Het land besloot LinkedIn in 2016 namelijk om dezelfde reden te blokkeren. De site is nog steeds geblokkeerd.

via [hln]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.