Facebook Krijgt Boete Van 1,2 Miljoen Euro Voor Schending Van Privacy

facebookFacebook heeft van de Spaanse privacywaakhond een boete van 1,2 miljoen euro gekregen, omdat het social media bedrijf zonder toestemming gegevens van gebruikers verzamelde. Facebook slaat deze gegevens op en gebruikt ze vervolgens voor reclamedoeleinden.

De Agencia Española de Protección de Datos schrijft dat Facebook op drie verschillende punten de privacy heeft geschonden. Facebook verzamelde onder andere informatie over religieuze overtuiging en ideologie, sekse, persoonlijk voorkeuren en zoekgedrag. Deze informatie werd vervolgens gebruikt voor reclamedoeleinden.

Ook is het privacybeleid van Facebook heel “algemeen” en “onduidelijk” en bevat deze te veel links, waardoor het niet toegankelijk is voor de gemiddelde gebruiker. Verder weten veel gebruikers niet dat alle websites met een Facebook like-knop informatie verzamelen van iedereen die de sites bezoeken. Er worden zelfs gegevens opgeslagen van mensen zonder Facebook-account. Het is ook opmerkelijk dat je gegevens nog 17 maanden bewaard worden via cookies, na het verwijderen van je Facebook-account.

Kortom reden genoeg voor een boete van 1,2 miljoen euro, aldus de Spaanse privacywaakhond. Voor Facebook is dit waarschijnlijk geen heel groot probleem, aangezien het bedrijf een kwartaalomzet van 9,3 miljard dollar heeft gedraaid.

Facebook laat de volgende reactie achter.

We zijn het niet met de beslissing eens. Gebruikers kiezen welke informatie ze willen toevoegen aan hun profiel en met wie ze dit delen, waaronder hun religie. Wij gebruiken deze informatie niet om mensen doelgerichte reclame te sturen.

via [rtlnieuws]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.