Samsung Stopt Met Galaxy J-serie

Samsung Galaxy J3Samsung heeft bevestigd dat het bedrijf stopt met de Galaxy J-serie. Samsung zal de budget-serie samenvoegen met de Galaxy A-serie.

In de media horen we vrijwel dagelijks over de high-end Galaxy S-serie en de Galaxy Note-serie, maar Samsung is ook actief in de budget- en mid-range markt. Zo is de voordelige Galaxy J-serie bijvoorbeeld erg populair in Zuid-Amerika, India en delen van Europa. Samsung heeft ook een mid-range Galaxy A-serie, die in heel veel landen goed verkoopt. Samsung wil de Galaxy J-serie en de Galaxy A-serie nu gaan samenvoegen, waardoor de Galaxy A-serie een stuk uitgebreider zal worden.

Het grootste voordeel van de samenvoeging is dat consumenten niet meer hoeven te kiezen tussen verschillende smartphone-series. Aan de nummering van de Galaxy A-serie kun je eenvoudig een goedkopere of juist krachtigere smartphone uitkiezen. De toestellen in de Galaxy A-serie hebben een modern uiterlijk met bijvoorbeeld een glazen achterkant of een Infinity Display. De Galaxy J-smartphones hebben doorgaans een plastic achterkant. Het is onduidelijk of er nu plastic toestellen in de Galaxy A-serie zullen verschijnen of dat Samsung simpelweg alleen nog maar smartphones met een modern uiterlijk zal uitbrengen.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.