Twintig procent toestellen draait op ICS

De stijging van het aantal Android-toestellen dat op Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) draait, is de afgelopen maand weer verder toegenomen. In totaal heeft nu 20.9 procent van de Android-toestellen ICS en dat is een stijging van 5 procent ten opzichte van vorige maand. Het aantal toestellen dat draait op Jelly Bean, Android 4.1, is nog niet zo groot. Dat is aantal is met 0.4 procent gegroeid naar 1.2 procent. Maar als de Samsung Galaxy SIII binnenkort een update krijgt naar de nieuwste Android-versie, zal dat aantal wel sneller stijgen.

Het aandeel Android 3 (Honeycomb) is iets minder minder geworden en draait nu 2.1 procent van de toestellen. Het meest gebruikt is nog steeds Gingerbread, Android 2.3. Hiervan maakt 57.5 procent van de toestellen gebruik. Dat is wel minder dan de 60.6 procent van vorige maand. Froyo, versie 2.2, wordt ook nog relatief veel gebruikt met 14 procent.

Bron: Google

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.