Android-apps straks ook op windows 8

Er zijn vele nieuwe besturingssystemen, Bada, MeeGo, Windows Phone en nog veel meer. Allemaal verschillend, maar ze delen 1 punt van kritiek. Namelijk dat er weinig apps beschikbaar zijn. Dit is volledig te wijten aan het feit dat er weinig gebruikers van het betreffende OS zijn, daarom is het voor ontwikkelaars niet interessant om apps te gaan maken.

Windows 8 daarentegen, die hoeft dit puntje van kritiek zichzelf niet aan te trekken. Windows 8 gaat er namelijk voor zorgen dat het Android apps kan draaien, of het nou op een computer, laptop of tablet staat. Dit doen ze met de techniek van BlueStacks, dit bedrijf is kortgeleden overgenomen door AMD en het bedrijf is gespecialiseerd in het laten draaien van Android apps in full-screen modus op Windows apparaten.

AMD gaat in samenwerking met Bluestack ervoor zorgen dat alle Windows apparaten (met een AMD chip) Android apps kunnen draaien. Wanneer dit goed ontwikkeld is heb je ineens toegang tot meer dan 200.000 apps!

Ook RIM (Research In Motion), makers van de Blackberry, zijn bezig met iets vergelijkbaars om te zorgen dat Android Apps ook op Blackberry’s gebruikt kunnen worden.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.