Marktaandeel Android groeit flink

Het marktaandeel van Android groeit! En flink ook. Op de tabletmarkt groeit het marktaandeel van Android zowel in aantallen als procentueel. Apple verkoopt wel meer iPads, maar daalt procentueel in marktaandeel behoorlijk.

Dit valt op te maken uit de cijfers van Strategy Analystics. Het marktaandeel van Apple vorig jaar lag op een indrukwekkende 96%. Deze 96% is dit jaar gedaald naar 67%. Het marktaandeel van Android ligt op dit moment op 27%.

In het derde kwartaal van 2010 stond de teller bij Apple op 4,2 miljoen verkochte iPads. In hetzelfde kwartaal van 2011 groeide dit aantal naar maar liefst 11,1 miljoen. Het marktaandeel Android maakte in dat kwartaal een enorme groei door: van 100.000 naar 4,5 miljoen verscheepte tablets.

Kijken we naar de percentages van de tablets die zijn uitgerust met iOS of Android dan zien we dat Apple in het derde kwartaal van vorig jaar bijna de complete markt in handen had met 95,5% en het beperkte aanbod van Android-tablets zich vertaalde in 2,3% marktaandeel. Een jaar later is dat respectievelijk 66,6% en 26,9%.


Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.