661 Bedrijven Vragen Trump Om Handelsoorlog Met China Te Stoppen

Huawei-P-Smart-Plus-(2019)We hebben regelmatig geschreven over de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China, waar vooral Huawei de dupe van lijkt te zijn. De harde aanpak van Trump heeft echter ook impact op Amerikaanse bedrijven en Amerikaanse burgers. Daarom hebben honderden bedrijven een brief geschreven aan Trump, met de vraag om zo snel mogelijk met een oplossing te komen.

In een brief aan Donald Trump vragen 661 bedrijven om opnieuw met China in gesprek te gaan over een handelsovereenkomst. Bedrijven zoals Walmart, Levi Strauss en Primark zouden opdraaien voor de sancties tegen China, inplaats van China zelf.

De Amerikaanse overheid legde in mei een handelsverbod op, samen met verhoogde importtarieven. Ook mochten bedrijven niet langer zaken doen met Huawei, met het gevolg dat Google geen Android-licentie mag afgeven en chipfabrikant zoals Qualcomm en Intel geen chips mogen leveren. Huawei maakt zich volgens de Verenigde Staten namelijk schuldig aan spionage.

Niet alleen Huawei staat op de zwarte lijst, maar ook andere Chinese bedrijven. Dit maakt het voor Amerikaanse bedrijven onmogelijk om producten van deze Chinese bedrijven te importeren. Volgens de Amerikaanse bedrijven zal dit uiteindelijk grote gevolgen hebben voor de Amerikaanse economie. Ze voorspellen dat 2 miljoen Amerikanen hun baan zullen verliezen en het Amerikaanse BBP met één procent zal afnemen. Uiteindelijk zullen Amerikaanse gezinnen voor de kosten opdraaien.

De bedrijven zijn het met elkaar eens dat Chinese handelspartners zich aan bepaalde regels moeten halen, maar ze denken dat dit ook mogelijk is zonder dat de Amerikaanse burger hiervoor opdraait.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.