Verkoop Huawei-smartphones Met 40 Procent Gedaald

Huawei-P30-Pro-headerDe smartphoneverkoop van Huawei is in het buitenland enorm gedaald. Huawei verkoopt maar liefst 40 procent minder sinds de Chinese fabrikant slachtoffer is geworden van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.

Huawei-oprichter Ren Zhengfei heeft tegenover Bloomberg gezegd dat het bedrijf in het buitenland een daling van 40 procent heeft waargenomen. Huawei houdt zelfs rekening met een daling van 60 procent buiten China. Zhengfei geeft aan dat hij zo’n grote daling nooit zag aankomen.

We hadden niet verwacht dat de schade zo ernstig zou zijn. We hadden voorbereidingen getroffen, en nu kan je ons vergelijken met een beschadigd vliegtuig. We hebben enkel de motor en de brandstoftank beschermd, maar we zijn er niet in geslaagd om andere delen te beschermen.

Huawei heeft de verwachtingen voor de komende jaren bijgesteld. Zo verwacht het bedrijf in de komende twee jaar een vermindering in omzet van maar liefst 30 miljard dollar. Hierdoor kan de Chinese fabrikant de groei van de afgelopen jaren niet doorzetten.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.