KeurmerkenWijzer app voor Android in oktober

Overzichtelijk en duidelijk kunnen we keurmerkenland al lang niet meer noemen, vandaar dat het zo mooi is dat Milieu Centraal met een KeurmerkenWijzer app bezig is voor Android. De app is er al voor de iPhone en wordt verwacht in oktober voor Android.

De app bevat meer dan 100 duurzaamheidskeurmerken en je kan dus aan de hand van het logo meteen opzoeken welk keurmerk het is en met een score van 1 tot 5 kun je meteen zien hoe streng de eisen zijn waar het product aan moet voldoen. De score is afhankelijk van diverse factoren zoals milieu, dierenwelzijn of arbeidsomstandigheden. Ook laat de app weten of er een strenge controle is voor het betreffende keurmerk.

Onafhankelijk of niet?
Nog een extrahandige functionaliteit is de bibliotheek met fabrikantenlogo´s. Het gebeurt vaak dat fabrikanten zelf logo´s bedenken en deze plaatsen op hun product. Natuurlijk kan een product met een eigen logo wel milieuvriendelijk, diervriendelijk etc zijn maar de fabrikantenlogo’s worden niet door onafhankelijke en geaccrediteerde organisaties gecontroleerd.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.