Oppo Presenteert Selfie-camera Onder Het Scherm

Oppo-camera-onder-schermOppo zal tijdens de MWC Shanghai een selfie-camera presenteren die onder het scherm van een smartphone kan worden geplaatst. Hierdoor is een notch of pop-up camera verleden tijd.

Het is nog onduidelijk wanneer Oppo de eerste smartphone met een dergelijke camera op de markt zal brengen, maar de Chinese fabrikant heeft de technologie in ieder geval beschikbaar. Het scherm is voorzien van een speciaal transparant materiaal met een nieuw ontworpen pixelstructuur. Dit materiaal laat licht door. De sensor van de camera is wel groter. Ook zal de fotokwaliteit hierdoor iets achteruit gaan. Oppo heeft daarom speciale algoritmes moeten ontwikkelen die er uiteindelijk voor moeten zorgen dat de fotokwaliteit niet onderdoet aan de kwaliteit van andere selfie-camera’s.

De selfie-camera heeft geen invloed op het scherm. Het hele scherm is dus gewoon aanraakgevoelig. Oppo wil in de nabije toekomst een smartphone lanceren die is uitgerust met een “in-display” camera, maar de fabrikant heeft nog geen exacte datum bekendgemaakt.


via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.