Instagram Maakt Mogelijk Een Einde Aan Openbare Likes

InstagramInstagram is begonnen met een test waarbij openbare likes niet langer getoond worden. Instagram wil kijken of het bedrijf op deze manier de sociale druk die gepaard gaat met het medium kan beperken.

De aanpassing moet voorkomen dat gebruikers van Instagram zich onpopulair voelen wanneer ze niet veel likes krijgen. Momenteel worden in Australië, Canada, Japan, Ierland, Italië, Brazilië en Nieuw-Zeeland geen openbare likes getoond. De eigenaar van een account kan het aantal likes nog wel zien. Een woordvoerder heeft tegenover Daily Mail het volgende gezegd:

We willen dat Instagram een plek is waar gebruikers zichzelf kunnen uitdrukken. We hopen dat we met deze test de sociale druk wegnemen en dat mensen zich kunnen focussen op datgene waar ze écht van houden.

Het is nog onduidelijk of Instagram de likes definitief zal verwijderen. Momenteel gaat het nog om een test en kijkt het bedrijf naar de feedback van gebruikers voordat Instagram een definitief besluit neemt. Instagram laat weten dat de aanpassing geen invloed zal hebben op de inkomsten van ‘Influencers’.

via [ad.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.