Oppo Toont Smartphone Met Gebogen “Waterfall-scherm”

Oppo-Waterfall-scherm-foto2Oppo heeft een aantal foto’s gedeeld waarop een nieuwe smartphone van het bedrijf te zien is. Het toestel heeft een zogeheten “Waterfall Screen”, dat aan de zijkanten doorloopt met de behuizing. De selfie-camera zit verwerkt onder het scherm.

De onderstaande foto’s zijn door OPPO’s vice president Brian Shen geplaatst op de Chinese website Weibo. We zien een prototype-toestel met een scherm die aan de zijkanten 88 graden doorloopt. Door de enorme curve is er geen ruimte meer voor knoppen aan de zijkanten. Ook aan de boven- en onderkant zien we nauwelijks schermranden. Hierdoor is er geen ruimte over voor een selfie-camera. Vermoedelijk heeft de smartphone een in-display selfie-camera, die Oppo eerder al heeft aangekondigd.

Wij vragen ons wel af hoe Oppp ongewenste aanrakingen aan de zijkant van het scherm wil voorkomen. Misschien dat Oppo een slim algoritme heeft bedacht of misschien is de zijkant helemaal niet aanraakgevoelig. Het is nog onduidelijk wanneer Oppo de smartphone officieel zal introduceren. Tot die tijd kunnen we enkel speculeren.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.