Smartphoneverkoop LG Daalde Met 21,6 Procent

LG-logoLG heeft de cijfers van het tweede kwartaal bekendgemaakt. Uit de kwartaalcijfers is op te maken dat de smartphoneverkoop met meer dan 20 procent is gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De daling heeft volgens de fabrikant te maken met de sterke concurrentie uit China en de stagnerende vraag op de smartphonemarkt.

LG geeft aan dat het aantal verkochte smartphones het afgelopen kwartaal met 21,6 procent is gedaald ten opzichte van het tweede kwartaal in 2018. Wel zijn de verkopen met 6,8 procent gestegen in vergelijking met het eerste kwartaal in 2019. Vanwege de tegenvallende verkoopcijfers, het verplaatsen van de smartphoneproductie naar Vietnam en hogere marketinginvesteringen boekte de smartphonetak van LG een verlies van 240 miljoen euro.

LG verwacht in het derde kwartaal betere cijfers te noteren door de groeiende vraag naar 5g-producten en door nieuwe smartphones te introduceren.

Als we kijken naar alle bedrijfstakken bij elkaar, dan was het afgelopen kwartaal een stuk positiever voor de Zuid-Koreaanse fabrikant. Zo noteerde het onderdeel LG Vehicle Component Solutions Company een omzet van 1,1 miljard euro. Dit is een omzetstijging van maar liefst 63 procent. Het onderdeel verantwoordelijk voor het maken van wasmachines en koelkasten noteerde een omzet van 4,69 miljard euro, een stijging van 16,1 procent en de hoogste omzet die deze tak ooit heeft genoteerd. De omzet uit televisies daalde met 4,5 procent naar 2,8 miljard euro, maar LG verwacht dat de omzet komende kwartaal weer zal stijgen.

De totale omzet kwam uit op 12 miljard euro en de operationele winst op ruim 500 miljoen euro.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.