Facebook Wijzigt Namen Instagram en WhatsApp

whatsapp-facebook-instagramFacebook zal een naamswijziging doorvoeren die ervoor moeten zorgen dat het duidelijker is dat Instagram en WhatsApp onderdeel zijn van Facebook. De apps krijgen de toevoeging ‘van Facebook’.

In maart doken al geruchten op over een naamswijziging van Instagram en WhatsApp, maar nu heeft een woordvoerder van Facebook dit gerucht bevestigd. Achter de namen van Instagram en WhatsApp komt straks ‘van Facebook’ te staan. De woordvoerder geeft aan dat de naamswijziging nodig is om het “duidelijker te maken dat deze diensten onderdeel uitmaken van Facebook“.

Facebook heeft niet aangegeven waarom ze dit nu in eens hebben besloten, maar volgens bronnen van The Information is de naamswijziging het gevolg van inmenging van verschillende overheidsorganisaties, zoals de FTC. Het is nog onduidelijk wanneer Facebook de naamswijziging zal doorvoeren. Daarnaast zal de naam waarschijnlijk alleen veranderden in de Google Play Store. De naam onder het app-icoontje op de launcher blijft vermoedelijk ongewijzigd.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.