Alexa-gebruikers Kunnen Zich Afmelden Voor Menselijk Meeluisteren

Amazon_Echo_Show_5Amazon geeft gebruikers van de slimme assistent Alexa de keuze om zich af te melden voor menselijk meeluisteren met spraakopdrachten. Amazon kwam onlangs in opspraak nadat naar buiten kwam dat werknemers meeluisteren met spraakopdrachten van Alexa-gebruikers.

Bloomberg schrijft dat je via de privacyinstellingen van Alexa nu kunt aangeven dat je spraakcommando’s niet door menselijke werknemers van Amazon geanalyseerd mogen worden. Onlangs kwam naar buiten dat werknemers van Amazon, maar ook van Google en Apple, kunnen meeluisterden met ingesproken opdrachten van mensen die hun slimme assistent gebruikt. Hierdoor zouden de werknemers in sommige gevallen hele persoonlijke gesprekken te horen krijgen. Het luisteren van korte audio fragmenten zou volgens de bedrijven nodig zijn om de spraakassistenten te verbeteren.

Amazon heeft wereldwijd duizenden werknemers ingezet om de spraakopdrachten van Alexa te analyseren. In sommige gevallen zou echter ook persoonlijke informatie opgenomen worden, wat bij veel Alexa-gebruikers uiteraard niet goed valt. Daarom is het mogelijk om het laten meeluisteren door medewerkers volledig uit te schakelen.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.