T-Mobile Biedt Als Eerst eSIM-ondersteuning In Nederland

T-Mobile_eSIMT-Mobile is de eerste provider in Nederland die eSIM beschikbaar heeft gemaakt voor haar klanten. Een eSIM is een elektronisch ingebouwde simkaart die in steeds meer apparaten zoals smartphones en tablets te vinden is en onder andere dual-SIM mogelijk maakt. De eSIM is groot geworden de Apple iPhones.

Met de ‘dual-SIM’ maken klanten gebruik van verschillende abonnementen op één toestel, zonder te wisselen van simkaart. Hierdoor is de smartphone te gebruiken als zakelijk en persoonlijke telefoon. Dual-SIM was voorheen alleen mogelijk bij toestellen met twee verschillende SIM-kaart aansluitingen.

T-Mobile ondersteunt als eerste Nederlandse provider eSIM op de toestellen die daarvoor geschikt zijn: Apple iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max. Naar verwachting ondersteunt een groot deel van de toestellen die de komende jaren op de markt komen, zowel een traditionele simkaart als een eSIM.

De nieuwe eSIM is ingebouwd in het apparaat zelf en de gegevensbestanden van de provider worden met een eSIM-profiel door het scannen van een QR code gedownload op de eSIM. Het eSIM-profiel bevat specifieke SIM-gegevensbestanden met netwerkinformatie van de provider en maakt identificatie binnen het netwerk mogelijk. Dit maakt de traditionele simkaart overbodig.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.