“Nokia-smartphones Ontvangen Het Vaakst De Nieuwste Android-versie”

NokiaUit een onderzoek van Counterpoint blijkt dat Nokia-smartphones het vaakst een update ontvangen naar de nieuwste versie van Android. Ook Samsung doet het goed. LG doet het niet goed.

Counterpoint heeft het updatebeleid van smartphonefabrikanten onderzocht. Uit het onderzoek kwam Nokia het beste uit de bus. Nokia toestellen van na het najaar van 2018 hebben in 96 procent van de gevallen ondersteuning voor Android 9 Pie. In de onderstaande afbeelding zien we dat Samsung, Xiaomi en Huawei ook goed scoren.

In het marktonderzoek is gekeken naar telefoons die tussen het derde kwartaal van 2018 en het tweede kwartaal van 2019 zijn verkocht. Vervolgens werd er gekeken voor hoeveel telefoonmodellen van de bedrijven bepaalde Android-versies beschikbaar waren. Voor maar liefst 96 procent van de Nokia-smartphones is een Android 9.0 (Pie) update beschikbaar. Bij Samsung heeft 89 procent van de smartphones ondersteuning voor Android Pie. Xiaomi en Huawei doen het met 84 en 82 procent ook redelijk.

Bedrijven die het een stuk slechter doen zijn Lenovo, OPPO, Vivo, LG, Alcatel en Tecno. Van de LG-smartphones heeft slechts 16% van de toestellen ondersteuning voor Android Pie.

fabrikanten-android-updates

Het is onduidelijk hoeveel procent de Pie-update ook daadwerkelijk hebben geïnstalleerd. In dit onderzoek is alleen gekeken naar de beschikbaarheid.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.