Spotify Gaat Gebruikers Van Het Family-abonnement Strenger Controleren

SpotifySpotify heeft strengere regels geïntroduceerd voor het Family-abonnement van de muziekstreamingdienst. Spotify wil voortaan regelmatig je locatie verifiëren om misbruik van het Family-abonnement tegen te gaan.

Met een Spotify Family-abonnement kunnen maximaal zes familieleden gebruikmaken van hetzelfde abonnement. Dit is een stuk voordeliger dan wanneer elke familielid een eigen abonnement afsluit. Het abonnement is gemaakt voor familieleden die op eenzelfde adres wonen, maar niet iedereen volgt deze regels even nauwkeurig. Daarom wil Spotify strenger gaan controleren door nieuwe Family-abonnees te vragen om hun locatie met Google Maps te verifiëren om er zeker van te zijn dat alle gebruikers op eenzelfde adres wonen. Daarna zal Spotify af en toe opnieuw vragen om het woonadres te verifiëren. In de nieuwe beleidsregels staat het volgende:

We kunnen van tijd tot tijd vragen om uw thuisadres opnieuw te verifiëren, om te bevestigen dat u nog steeds voldoet aan de criteria voor deelname.

De nieuwe beleidsregel van Spotify kan rekenen op de nodige kritiek, omdat Spotify volgens sommige gebruikers onnodig vraagt om je locatiegegevens. Deze persoonlijke gegevens zijn daarnaast onder andere waardevol voor adverteerders. Spotify belooft echter dat de gegevens alleen gebruikt worden om de thuislocatie te bevestigen.

Een Family-abonnement kost 15 euro en is goed voor maximaal 6 familieleden, terwijl een individueel abonnement op Spotify al 10 euro kost. Bijna de helft van alle Spotify-gebruikers maakt dan ook gebruik van een Family-abonnement.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *