Google: “Android 10 Is Vanaf 2020 Verplicht”

Android-10Google wil dat fabrikanten van smartphones de nieuwe versie van Android installeren. Daarom verplicht Google fabrikanten om apparaten die ze na 31 januari van 2020 op de markt brengen bij de lancering te voorzien van Android 10. Fabrikanten die dit niet willen doen krijgen geen licentie van Google.

Google geeft fabrikanten licenties die nodig zijn om Google-diensten te installeren op smartphones. Google zal deze licentie echter niet meer geven wanneer fabrikanten na 31 januari 2020 een smartphone of tablet op de markt willen brengen met een oudere versie van Android. Wanneer fabrikanten gebruik willen maken van diensten als de Google Play Store, Google Maps, YouTube etc, dan moeten ze na 31 januari standaard Android 10 installeren.

XDA Developers heeft een document gedeeld waarin de datums staan tot wanneer Google licenties voor de verschillende Android-versies uitdeelt. Zo zien we dat Google op 31 januari stopt met het uitdelen van Android 9-licenties en dat Google vanaf 31 oktober 2019 ook geen licenties meer uitdeelt voor Android 8.1 Android Go. Google hoopt dat fabrikanten door deze deadlines eindelijk overstappen op de nieuwste versie van Android.

android-licenties-schema

via [want]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.