Google Introduceert Betaalmethode Met Gezichtsherkenning

Google HandsFree betalenGoogle heeft via een blogpost aangegeven dat de fabrikant werkt aan een betaalmethode met gezichtsherkenning. Dankzij deze nieuwe manier van betalen hoeven gebruikers de smartphone niet meer uit de broekzak te halen.

De nieuwe betaalmethode van Google heet ‘Hands Free’ en zal voor zowel Android als iOS worden gelanceerd. Momenteel is Google opzoek naar beta testers in South Bay, waarbij een klein aantal McDonald’s, Papa John’s en andere restaurants ‘Hands Free’ betalen al mogelijk is.

Mensen die willen betalen met ‘Hands Free‘ kunnen zich aanmelden met hun Google-profiel. Via wifi, bluetooth en locatiegegevens krijg je een melden zodra je in een winkel bent waar betalen met ‘Hands Free’ mogelijk is. Aan de kassa kan je laten weten dat je graag wilt betalen met Google, vervolgens geef je je initialen door en kan de kassier aan de hand van je Google-profielfoto je identiteit bevestigen. Voor de gezichtsherkenning maakt de winkel gebruik van een in-store camera die is verbonden met het ‘Hands Free’ systeem. Het systeem zal de gemaakte foto’s na de betaling gelijk weer verwijderen.

De nieuwe dienst moet betalen makkelijker en sneller maken. Zo hoef je je portemonnee of smartphone niet meer uit je broekzak te halen, maar kan je die ook gewoon thuislaten.

via [computeridee]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.