High-end Qualcomm Snapdragon 865 Aangekondigd

Qualcomm_Snapdragon_865Qualcomm heeft de nieuwste high-end chipset van het bedrijf aangekondigd. De Snapdragon 865 heeft een gpu die 25 procent sneller is dan die van de Snapdragon 855 Plus.

Qualcomm heeft in Hawaï de nieuwste generatie chipset aangekondigd die moet gaan concurreren met de de Kirin 990-processor van Huawei en de aankomende Exynos 9830-processor van Samsung. De Snapdragon 865 is sneller dan zijn voorganger, maar heeft in tegenstelling tot wat de geruchten deden vermoeden geen geïntegreerde 5G-modem. Wel kunnen fabrikanten de chipset combineren met de Snapdragon X55-modem.

De Snapdragon 865 is ongeveer 25 procent sneller dan de huidige vlaggenschip-chipset, de Snapdragon 855 Plus. Naast een krachtigere gpu heeft de nieuwe chipset ook ondersteuning voor camera’s met een resolutie tot maar liefst 200 megapixel. Blijkbaar verwacht Qualcomm dat de resolutie van smartphone-camera’s de komende tijd nog verder zal stijgen. Een verbeterde image signal processor moet 8K-video met 30 frames per seconde mogelijk maken.

In 2020 zullen de eerste smartphones met de Snapdragon 865 op de markt verschijnen. Xiaomi heeft alvast laten weten dat de Xiaomi Mi 10 deze processor krijgt.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.