Apple in zwaar weer na kwartaalcijfers

Apple AndroidAan alle grootmachten komt een eind zou je zeggen. Zo ook Apple die momenteel in wat zwaar weer zit. Want 50 miljard van je marktwaarde in één dag verliezen is een behoorlijke klap. Apple heeft te kampen met tegenvallende resultaten rondom de iPhone 5.

In het laatste kwartaal van 2012 verkocht Apple namelijk 47,8 miljoen iPhones, echter veel analisten hadden gerekend op een verkoop van 50 miljoen stuks en die verwachting is niet waargemaakt. Het aantal verkochte iPhones lag 30% hoger.

Apple verwacht voor het komende kwartaal een lagere omzet te behalen. Het Amerikaanse bedrijf rekent op een omzet tussen de 41 en 43 miljard dollar. Analisten hadden gerekend op een omzet van 45 miljard dollar.

Apple zal wat stappen moeten maken om overeind te blijven in deze vechtersmarkt. Android is aan een opmars bezig en Samsung activeert momenteel meer smartphones dan Apple iPhones op de markt kan zetten. Wat denken jullie dat Apple kan doen om de concurrentie met Android blijvend aan te gaan?

roy

Ik ben een fanatieke Android gebruiker. Dagelijks plaatst ik nieuwe berichten over met name apps, maar ook algemeen Android nieuws en nieuwe toestellen trekken vaak mijn aandacht.

2 Reacties

  1. Ton schreef:

    Wat Apple moet doen is mensen wat minder belazeren met nieuwe telefoons die na introductie al achterlopen op de concurrentie. Zet er een “S” echter en loop nog steeds achter met vul wel je portemonnee.

  2. Micha schreef:

    Android op de nieuste iPhone zetten 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.