Android en Chrome blijven apart van elkaar bestaan

chromeTwee populaire producten of beter gezegd diensten het mobiele besturingssysteem Android en de webbrowser Chrome worden niet samen versmelt tot een functioneel platform. Dit heeft Google topman Eric Smidt aangegeven tegenover persbureau Reuters. Smidt erkent wel dat er meer overlap kan komen tussen beide merken van de zoekmachine, maar ze zullen apart van elkaar blijven bestaan. Dit is enigszins opmerkelijk, aangezien Google oprichter Sergey Brin in 2009 beweerde dat Android en Chrome op den duur zouden samengaan.

Ook Chrome en Chrome OS – het besturingssysteem van de Chrome laptops – blijven apart van elkaar bestaan.

Logisch

Het is ook eigenlijk best logisch dat ze los van elkaar blijven bestaan. Android is op dit moment het meest gebruikte mobiel besturingssysteem met veel speciaal hiervoor gebouwde applicaties en dient bovendien als grootste concurrent voor Apple’s iOS. Chrome daarentegen focust zich meer op de PC-markt, die de dominantie van Windows wil indammen.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.