Android Facebook smartphone onthulling op 4 april?

Facebook Android smartphone

Facebook heeft vannacht uitnodigingen verstuurd naar de pers met als cryptische omschrijving: “nieuwe thuis voor Android”. Dit kan eigenlijk maar op een ding wijzen, namelijk een eigen Android smartphone geproduceerd door een voor Facebook. Het populaire sociale netwerk heeft al jaren geleden geroepen te willen komen met een eigen mobiele telefoon, die logischerwijs veel extra Facebook features zal hebben.

In de uitnodiging wordt verwezen naar een evenement dat plaats zal vinden op 4 april in de Verenigde Staten. Dit betekent dat je het volgende week al zult weten wat ze precies met de omschrijving bedoelen, maar het kan eigenlijk maar een ding zijn.

Enkele verwachte aanpassingen zijn een eigen Facebook homescreen, waarbij de toegankelijk voor een naar het sociale netwerk gestimuleerd moet worden. Waarbij dus ook zoveel mogelijk Facebook gerichte applicaties gebruikt gaan worden, zoals Messenger. Op termijn moet je met die app zelfs gratis moeten kunnen bellen en/of vervanger worden van de populaire dienst Whatsapp.

Net als bij de vorige twee Facebook dedicated toestellen – de ChaCha en Salsa – zal ook deze Android smartphone gemaakt worden door het Tawainese bedrijf HTC, die op dit moment hoge ogen gooien met de HTC One.

Dit toestel, die we mogelijk op 4 april gaan zien, zou al sinds 2012 in de pijpleiding zitten.

Laura

Android liefhebber, creatieveling en gek op nieuwe handige apps! Ik schrijf graag over Android, heb je een leuke tip laat het me weten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.