LG Stopt Definitief Met Smartphones

De Zuid-Koreaanse fabrikant LG is definitief gestopt met het maken van smartphones. Geruchten over het stopzetten van de smartphonedivisie gingen al langer rond, maar nu heeft LG deze berichten bevestigd.

LG stapt uit de smartphonemarkt en zal de huidige smartphones van het bedrijf nog voor een onbekende tijd ondersteunen. De fabrikant draait al jaren verlies met de smartphonedivisie en zal zich daarom voortaan gaan richten op andere producten waarmee de fabrikant wel succesvol is. Wel heeft LG in een verklaring laten weten dat het bedrijf zijn mobiele kennis zal blijven gebruiken.

In de toekomst zal LG zijn mobiele expertise blijven benutten en gerelateerde technologieën zoals 6G blijven ontwikkelen om de concurrentiepositie op andere gebieden verder te versterken.

LG gaat zich ook richten op markten waar nog veel groei mogelijk is, zoals elektrische voertuigcomponenten, IoT-apparaten, smarthome, robotica, kunstmatige intelligentie en business-to-business-oplossingen.

LG verwacht het sluiten van de smartphonedivisie eind juli af te ronden. De huidige voorraad toestellen zal nog worden uitverkocht en LG zal de smartphones blijven ondersteunen. Hoelang gebruikers nog op ondersteuning kunnen rekenen is onduidelijk. De smartphones krijgen ondersteuning ‘gedurende een periode die per regio zal verschillen‘, aldus de verklaring.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.