1 Procent Google Play Store Apps Is Gestolen Van Andere Ontwikkelaars Voor Kwaadaardig Gebruik

google-play-logo
Eén procent van de 420 duizend applicaties in de Google Play Store is gestolen van andere ontwikkelaars en een klein beetje aangepast voordat de app weer wordt geupload naar de Play Store. Dat blijkt uit onderzoek van Bitdefender

Van de 420.646 geanalyseerde apps, zijn meer dan 5077 kopieën van andere applicaties zoals Facebook en Twitter. Sommige van deze “kopieën / look-a-likes” zijn gemaakt om informatie van gebruikers te krijgen zoals persoonlijke gegevens, tekstberichten en belgeschiedenis.

De Google Play Store heeft geen strenge controle zoals bijvoorbeeld gebruikt wordt bij de Apple App Store. Hierdoor kunnen applicaties worden gedownload door ontwikkelaars, en na enkele aanpassingen weer eenvoudig worden geupload naar de Google Play Store voor andere doeleinden.

De meeste applicaties worden simpelweg alleen voorzien van nieuwe advertentiesoftware. Op deze manier is de applicatie identiek aan de applicatie die de ontwikkelaar heeft gekopieerd, maar gaan de advertentie inkomsten naar de verkeerde ontwikkelaar. Volgens Bitdefender zijn dit soort applicaties 50.000 keer gedownload.

bron [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.