Vodafone Lanceert Whatsapp-Concurrent

Vodafone Message+
Vodafone heeft een eigen berichtendienst gestart, genaamd Message+. Vodafone Message+ zal eerste alleen voor Android worden uitgebracht en mogelijk zal een iOS versie snel volgen. Message+ is een applicatie voor Vodafone klanten waarmee ze net als Google Hangouts tekst berichten, foto’s, video’s, etc via sms of internet kunnen sturen naar iedereen die ook gebruikt maakt van deze service.

Begin vorig jaar introduceerde de grote mobiele aanbieders verenigd in de GSMA de dienst Joyn “een chat dienst voor smartphones”. Deze dienst zal een antwoord zijn op de populaire applicaties WhatsApp, Viber en Skype en moeten voorkomen dat het verlies aan omzet uit sms-diensten verder toeneemt.

Message+ is een app dat werkt met de dienst “Joyn” en is twee week geleden al geïntroduceerd voor Vodafone klanten in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk waar de app tussen de 1000 en 5000 keer is gedownload. Het slaat dus nog niet echt aan wat waarschijnlijk komt doordat mensen vertrouwd zijn met de grote concurrerende applicaties van Whatsapp, Viber en Skype.

Het is de bedoeling dat alle grote providers een Applicatie gaan uitbrengen die werkt met de dienst John, hierdoor zullen uiteindelijk alle chat applicaties zoals Vodafone Message+ kunnen samenwerken met applicaties van andere providers zoals bijvoorbeeld T-Mobile “die momenteel ook werkt aan een eigen versie van de berichtendienst”.

bronnen [telecompaper en nu.nl en telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.