Android Market verslaat App Store van Apple

De Android Market bevat misschien nog niet zoveel apps als de App Store van Apple, maar uit de winkel van Google wordt veel meer gedownload. Dat meldt onderzoeksbureau ABI Research. Er zijn meer apps gedownload uit de Android Market dan uit de iOS App Store.

De Android market had in het tweede kwartaal van 2011 een marktaandeel van 44 procent, waar de App store het met 31 procent moest doen. De groei wordt verklaard door het feit dat Android op veel verschillende telefoons van verschillende producenten geleverd wordt, terwijl iOS alleen op de iPhone van Apple beschikbaar is. Deze strategie lijkt voor Android-ontwikkelaar Google vruchten af te werpen.

Wel is het zo dat als we kijken naar downloads per gebruiker, iOS op kop loopt. iPhone gebruikers downloaden gemiddeld 2 keer zoveel apps als Android gebruikers.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.