Apple heeft patent op toetsen ontgrendelen via touchscreen

Apple heeft weer een slag geslagen in de grote patenten oorlog. In de VS heeft Apple patent gekregen op de methode die vrij algemeen gebruikt wordt om een smartphone uit de vergrendelde stand te halen. Dit geeft Apple weer wat extra slagen in zijn strijd met concurrenten die Android Telefoons produceren.

Het patent is bij het Amerikaanse Patent and Trademark Office geregistreerd onder nummer 8.046.721, hierin wordt beschreven hoe Apple in zijn iOS het ontgrendelen van een apparaat met touchscreen heeft geregeld. De samenvatting van het patent is als volgt: “Een apparaat met aanraakscherm kan ontgrendeld worden middels gebaren die uitgevoerd worden op het aanraakscherm. Het apparaat wordt ontgrendeld als het contact met het aanraakscherm overeenkomt met een vooraf voor het uit vergrendelstand halen gedefinieerd gebaar. Het apparaat toont één of meer ontgrendelbeelden waarop het vooraf gedefinieerde gebaar moet worden uitgevoerd om het apparaat uit vergrendelstand te halen. De uitvoering van het vooraf gedefinieerde gebaar op het ontgrendelbeeld kan bestaan uit het verplaatsen van het beeld naar een vooraf gedefinieerde plaats en/of het bewegen over het ontgrendelbeeld langs een vooraf gedefinieerd pad. Het apparaat kan op het aanraakscherm eventueel visuele aanwijzingen geven van het vooraf gedefinieerde gebaar om dat gebaar in de herinnering van een gebruiker op te roepen.”.

Het gebruik van het touchscreen on je telefoon te ontgrendelen is onontkoombaar. Het is dus daarom al bijna zeker dat ook dit patent problemen gaat opleveren voor producenten van Android toestellen.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.