Wetsvoorstel Om Gestolen Telefoons Te Blokkeren

Providers-Blokkeren-Telefoons
De kans is aanwezig dat er vanaf 1 januari 2015 een nieuwe wet komt, wat providers verplicht om gestolen telefoons te blokkeren. Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie werkt aan een wetsvoorstel, waarbij providers gebruik moeten maken van een “killswitch” als een telefoon als gestolen wordt opgegeven. Het voorstel wordt nog voor de zomer naar de Tweede Kamer gestuurd zodat de nieuwe wet vanaf 1 januari van start kan gaan.

Elke telefoon heeft een uniek IMEI-nummer, dit nummer is bekend bij de providers. Zodra providers dit nummer blokkeren is bellen en gebeld worden niet meer mogelijk. Het is nog wel mogelijk om andere zaken zoals WiFi te gebruiken.

In andere landen waar deze wetgeving al is ingevoerd, is het aantal straatroven met 20 procent afgenomen. Dit komt doordat geblokkeerde toestellen niet te verkopen zijn en het dus geen nut heeft om ze te stelen.

Het enige probleem met deze regelgeving is dat een geblokkeerd toestel in Nederland nog wel kan worden gebruikt in het buitenland. De volgende stap zou dus een Europese regelgeving moeten zijn, waarbij de IMEI-nummers in alle landen worden geblokkeerd. In Amerika zijn ze ook bezig met het invoeren van een killswitch, en zal net als in Nederland vanaf 1 januari actief moeten zijn.

bron [techzine]

 

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.