Google Koopt SlickLogin, Inloggen Met Geluid

SlickLogin-Google
Google heeft het Israëlische bedrijf SlickLogin overgenomen. SlickLogin is een klein bedrijf dat een manier heeft gevonden om veiliger in te loggen met behulp van geluid.

Momenteel wordt er al gebruik gemaakt van een “two factor authentication”, waarbij gebruikers kunnen inloggen door twee stappen uit te voeren. Een goed voorbeeld is de inlog methode van banken. Hierbij moet je eerst je gegevens invullen op het internet en vervolgens een inlog-code opvragen met behulp van  bijbehorend apparaatje waar je je bankpas in moet plaatsen. Deze methode is zeer veilig, maar erg omslachtig.

SlickLogin heeft ook een “two factor authentication” ontwikkeld, maar werkt een stuk sneller en vereist geen extra apparatuur. Inloggen met SlickLogin werkt met behulp van een bijbehorende applicatie op je smartphone. Via deze app wordt een geluid afgespeeld dat niet door mensen kan worden gehoord, maar wel door de computer. Door je smartphone bij de microfoon van je PC te houden, wordt het geluid opgevangen wat geldt als tweede authenticatie. Ook is het mogelijk om helemaal geen wachtwoord meer te gebruiken en in te loggen door je eigen unieke geluid te gebruiken.

SlickLogin-Google-2

Nu Google het bedrijf heeft overgenomen kunnen we ervan uit gaan dat diensten van Google deze inlog-methode in de toekomst zullen gaan gebruiken.

via [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *