Nieuwe Smartphone Accu Binnen Twee Minuten Vol

Galaxy-S5-Accu-StoreDotStoreDot heeft tijdens de CES een accu gepresenteerd die binnen enkele minuten volledig kan worden opgeladen. Als voorbeeld heeft het bedrijf een accu voor de Galaxy S5 gemaakt die na twee minuten aan de lader 100 procent wordt opgeladen.

StoreDot CEO, Doron Myersdorf laat weten dat er bij de nieuwe accu’s voor een andere aanpak is gekozen voor het opladen van de accu. Doordat de interne structuur is aangepast kan de accu sneller worden opgeladen, maar deze structuur maakt de accu’s wel groter. Hierdoor beschikken de accu’s van het zelfde formaat over een kleinere capaciteit.

Zo is de accu in de Galaxy S5 voorzien van slechts 900mAh. In de komende jaren zal er echter worden gewerkt aan het verhogen van de capaciteit en in 2017 zullen de eerste toestellen met dergelijke accu’s op de markt verschijnen.

Helaas heeft de nieuwe techniek zowel voordelen als nadelen. Zo gaat de Galaxy S5 accu “momenteel” slechts 5 uur mee, maar kan die wel weer binnen twee minuten worden opgeladen. Ook is de prijs van dergelijke accu’s duurder dan de “standaard” accu’s. De accu zal waarschijnlijk ongeveer 50 euro gaan kosten.

via [technieuws]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

2 Reacties

  1. V. de Bruijn schreef:

    Als deze accu maar 5 uur meegaat, is de capaciteit dus NIET hetzelfde…
    Wat een onzin.

    • Chris Eissens schreef:

      Volgens de bron zou de capaciteit het zelfde zijn, maar door de gebruikte techniek zou de accu sneller leeglopen. Na wat verdere onderzoek blijkt dat je gelijk hebt en dat de capaciteit idd niet het zelfde is. Het gaat om een 900mAh accu. Ik heb de post bijgewerkt 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.