Developer Preview Android 7.1 Beschikbaar Voor Nexus 5X, 6P En Pixel C

Android-7.1-developer-previewGoogle heeft een Developer Preview van Android 7.1 (Nougat) uitgebracht voor de Nexus 5X, Nexus 6P en de Pixel C-tablet. Op deze manier kunnen ontwikkelaars en betatesters alvast de nieuwste functies van Android testen. In december zal Android 7.1 ook worden uitgerold naar de Nexus 6 en de General Mobile Android One 4G.

Android 7.1 komt onder andere met App Shortcuts, een functie die veel wegheeft van de 3D Touch-functie van Apple. Zo krijg je door lang op een app-icoon te drukken verschillende snelkoppelingen te zien. Hierdoor kan je bij Google Maps bijvoorbeeld gelijk de opdracht geven om naar huis te navigeren, of bij de camera-app gelijk een selfie maken.

Een andere nieuwe functie is “Opnieuw Opstarten”, die voortaan in het menu staat die je krijgt te zien als je je telefoon afsluit. Ook is er nu een Ondersteuning-tabblad te vinden in Instellingen. Via dit tabblad kan je “tips en trucs” vinden en makkelijk verbinden met een helpdeskmedewerker. Als laatste zijn een aantal functies in het Instellingen menu gegroepeerd.

Android-7.1-developer-preview-functies

Momenteel is de developer preview van Android 7.1 alleen beschikbaar voor de Nexus 5X, Nexus 6P en de Pixel C-tablet. In november zal Google de developer preview uitrollen naar meer toestellen. In december zal Google de uiteindelijke versie uitrollen, die dan ook op de Nexus 6, de General Mobile Android One 4G en de Nexus 9-tablet binnenkomt.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.