Android Nu De Grootste Op Nederlandse Zakelijke Markt

Android-zakelijkDe afgelopen jaren was het iOS besturingssysteem van Apple het meest gebruikte systeem voor de zakelijke markt in Nederland. Volgens de laatste statistieken is het aandeel van iOS dit jaar echter gezakt en het aandeel van Android juist gegroeid. Hierdoor is Android nu groter dan iOS.

Uit een analyse van Computer Profile blijkt dat Android verantwoordelijk is voor 41% van de zakelijke markt in Nederland. iOS is goed voor 38% en Microsoft voor 17%. Deze drie besturingssystemen zijn de enige drie grote spelers, aangezien BlackBerry OS en Symbian sinds 2012 bijna volledig zijn verdwenen.

besturingssysteem zakelijke markt

Het valt op dat er een groot verschil is tussen de verspreidingsgraad van de besturingssystemen en het aantal toestellen per bedrijf. Zo geeft bijna driekwart van de bedrijven aan dat er één of meerdere iPhones in gebruik zijn, terwijl Android op slechts 55% van de bedrijven te vinden is. Het gemiddeld aantal verstrekte Android-toestellen per bedrijf ligt echter een stuk hoger dan het aantal iPhones, waardoor Android uiteindelijk een groter aandeel heeft in de zakelijke markt.

De meest voorkomende smartphonefabrikant is vooralsnog Apple, gevolgd door Samsung. De voorsprong van Apple op Samsung lijkt de laatste jaren wel steeds meer te krimpen. Zo was Samsung in 2013 goed voor slechts 18 procent, maar in 2014 groeide dit percentage naar 25% en ondertussen is Samsung goed voor meer dan 30%.

zakelijke markt smartphone merken

via [customertalk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.