Controller voor de smartphone

Met steeds grotere schermen en krachtigere processoren, wordt het ook steeds interessanter om games voor smartphones te maken. Dan bedoel ik geen spelletjes als Angry Birds, maar GTA III en Need for Speed. Alleen de besturing laat nog wel eens te wensen over. Dat moet SteelSeries ook hebben bedacht. Het Amerikaanse bedrijf komt met een Bluetooth controller speciaal voor Android, de Ion.

De controller doet denken aan die van de Playstation 3, zo heeft de Ion twee joysticks, een start en een select-knop en twee knoppen aan de bovenkant. Op de site van SteelSeries zijn alvast wat foto’s te zien. Daarop lijkt de Ion iets kleiner te zijn dan de Galaxy Nexus. Er komt een app die de verschillende knoppen van functies kan voorzien. Een prijs voor de Ion is nog niet bekend, maar de controller moet in het tweede of derde kwartaal van dit jaar in de winkels liggen.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.