Strijd gaat tussen Android en iOS

Het Amerikaanse onderzoeksbureau Yankee Group heeft onderzoek gedaan naar de Amerikaanse smartphonemarkt. Op dit moment heeft 47 procent van de Amerikanen een smartphone. En de markt blijft groeien, want bijna 60 procent van de ondervraagden wil als volgende toestel (weer) een smartphone hebben. Dat er zoveel smartphones zijn, is volgens Yankee Group geen goed nieuws voor de kleinere operating systems. De twee grootste spelers op de markt zijn iOS van Apple en Android van Google. webOS van HP, Windows Mobile van Microsoft en Symbian van Nokia volgen op ruime afstand.

Yankee Group denk dat van de zes operating systems die er op dit moment zijn, er twee het niet gaan halen. Slechts 22 procent van de ondervraagden is namelijk van plan om in de toekomst een BlackBerry, Palm, Nokia of Windows Mobile te kopen. Die cijfers zijn voor Android en iOS een stuk rooskleuriger met respectievelijk 40 en 25 procent van de ondervraagden die als nieuwe telefoon een Android of iPhone willen hebben.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.